Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Готувати водіїв дозволили за дистанційною формою навчання

Реклама

Кабмін постановою від 15 вересня 2021 р. № 980 вніс зміни до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами.

Тепер у разі відсутності в Єдиному державному реєстрі МВС відцифрованого образу обличчя водія для обміну посвідчення водія та отримання його після втрати чи викрадення, такий образ обличчя надається за згодою особи на обробку її персональних даних з Єдиного державного демографічного реєстру (у разі коли інформація внесена до Реєстру).

В обміні або видачі посвідчення водія замість втраченого чи викраденого, якщо заява подана через Портал Дія, у тому числі з використанням мобільного застосунку, надається відмова у разі, коли не прикріплено копію (фотокопію) медичної довідки, придатної для візуалізації та сприйняття людиною її змісту (в разі отримання посвідчення водія через засоби національного оператора поштового зв'язку або кур'єра).

Посвідчення водія, замовлене через Дію, через адміністратора єдиної інформаційної системи МВС, за бажанням особи та за додаткову плату також може бути отримано кур'єром або з використанням засобів національного оператора поштового зв'язку в порядку, встановленому МВС та Мініфраструктури.

Також оновлено перелік платних послуг, які надаються підрозділами МВС. Встановлено єдиний розмір плати за реєстрацію, перереєстрація колісних транспортних засобів усіх категорій з видачею свідоцтва про реєстрацію та номерних знаків, зняття з обліку транспортного засобу з видачею облікової картки та номерних знаків для разових поїздок - 200 грн.

За відповідальне зберігання номерних знаків перереєстрованих або знятих з обліку транспортних засобів для подальшого закріплення за іншими транспортними засобами цього ж власника - 9 грн/доба (було - 3 грн).

Крім того, оновлено Порядок підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв. Зокрема, теоретичну підготовку водіїв дозволили проводити за дистанційною формою.

Дистанційне навчання осіб здійснюється відповідно до погоджених у встановленому порядку робочих програм і планів підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів шляхом проведення онлайн-лекцій (онлайн-тестування) для груп слухачів не більше десяти осіб та осіб, які навчаються в індивідуальному порядку. До результатів дистанційної підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації зараховується онлайн-присутність осіб на онлайн-лекціях (онлайн-тестуваннях) у порядку, визначеному МВС.

Як власнику бізнесу тримати зміни на контролі? Моніторинг законодавства, новин та контрагентів доступний в LIGA360: Керівник. Придбайте зараз, щоб першими дізнаватися потрібну інформацію.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини