Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено порядок відкриття рахунків для цілей одноразового декларування

Реклама

НБУ постановою від 30 вересня 2021 року № 97 оновив Положення про порядок відкриття та ведення поточних рахунків із спеціальним режимом використання в національній та іноземних валютах, банківських металах для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Зокрема, банки отримали право з метою встановлення джерел походження коштів звертатися із запитом до державних органів, державних реєстраторів, а також органів виконавчої влади, правоохоронних органів, які надають відповідь згідно з Порядком надання державними органами, державними реєстраторами на запит суб'єкта первинного фінансового моніторингу інформації про клієнта.

Також у Заяві декларанта про відсутність обмежень щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування активів додано інформацію, що підписуючи цю заяву, декларант надає згоду банку направляти запит та отримувати від ДПС інформацію про суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і суми утриманого з них податку на доходи фізичних осіб, а також суми нарахованого єдиного внеску, потрібну для цілей виконання банком вимог Закону про податкову амністію.

Податкова амністія: які активи можна не декларувати

Читайте також: Що потрібно знати про податкову амністію в Україні: ключові питання і відповіді

Як перетворити ризики у можливості? Система LIGA360:Керівник вчасно інформуватиме про загрози співпраці з компаніями, реєстраційні зміни нерухомості, інформаційні атаки. Замовляйте тестовий доступ прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини