Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Без ідентифікації можна переказувати 5000 гривень, а не 4999: Закон набув чинності

Реклама

Закон від 9 вересня 2021 року № 1733-IX "Про внесення змін до статті 14 Закону України "Про запобігання і протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансуванню тероризму і фінансуванню поширення зброї масового знищення" відносно уточнення окремих положень" офіційно опублікований і набув чинності з 8 жовтня 2021 року.

Законом передбачено, що заходи фінансового моніторингу не застосовуються у разі переказу коштів готівкою в межах України в сумі, яка не перевищує 5 тисяч гривень.

Раніше обмеження застосовувалося при зарахуванні на рахунок готівки в сумі, яка є меншою ніж 5 тисяч гривен. Тобто фінансовий моніторинг не поширювався на переказ на суму 4999 гривен, а переказ на одну гривню більший, тобто на суму 5 тисяч гривень вже підлягав фінмоніторингу.

Як встигнути за щоденним потоком новин? Рішення LIGA360:PR- Менеджер охоплює понад 15 тис. інформаційних джерел. Налаштуйте автоматичний моніторинг традиційних медіа, онлайн-ЗМІ, форумів, блогів, сайтів відгуків і пошуку роботи. Замовте тест-драйв за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини