Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діє Закон, яким продовжено строк подання структури власності

Реклама

10 жовтня набув чинності Закон № 1805-IX "Про внесення змін до деяких законів України щодо зазначення та подання відомостей про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності юридичної особи" (проєкт № 5807). Закон був опублікований у газеті "Голос України" 9 жовтня.

Законом продовжено термін на подання структури власності.

Таким чином юридичні особи подають державному реєстратору інформацію про кінцевого бенефіціарного власника протягом одного року з дня набрання чинності нормативно-правовим актом, яким затверджена форма та зміст структури власності (з 11 липня). Тобто строк подання структури власності продовжили ще на 9 місяців (до 11 липня 2022 року).  

Важливо! Закон не містить виключень для підприємств, де засновниками є фізичні особи, як це передбачалося відповідним законопроєктом. Таким чинном, подавати цю інформацію доведеться всім.

Нагадаємо, що з'явилися нові зразки схем структури власності

Бажаєте дізнатись всю інформацію про конкурентів і партнерів? Отримайте повні дані з реєстрів завдяки IT-рішенню Liga360. Дізнавайтесь про керівників та бенефіціарів компаній, зміни видів діяльності в держреєстрі, про останні тендери та судові рішення. Спробуйте Liga360:Керівник вже зараз і будьте готовими до будь-яких ризиків з контрагентами.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини