Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні з'являться камери, які фіксуватимуть порушників карантину

Реклама

В Україні в листопаді у двох найбільших містах у рамках пілотного проєкту запрацюють перші відеокамери для контролю за дотриманням маскового режиму та соціальної дистанції. З'являться такі камери у Києві та Харкові або Дніпрі. Про це розповів ТСН.ua головний санлікар, заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін.

Йдеться про проведення пілотного дослідження, яке було ініційоване ВООЗ і підтримане МОЗ. Зі слів головного санітарного лікаря, "завдяки встановленню відеокамер буде відбуватися деперсоналізована оцінка умовного відсотку дотримання протиепідеміологічних норм".

"В автоматичному режимі зчитується кількість людей, які проходять вздовж камери або зони її дії, і скільки з них у масках, скільки дотримуються дистанції. Зараз вже розроблені повні комплекти документів для проведення біоетичної експертизи та встановлення таких камер. Пілот планується зробити в двох великих містах - Київ і в Харкові або Дніпрі. Ми очікуємо, що пілот буде запущене не раніше аніж 1 листопада 2021 року. І перші результати будуть за два тижні", - сказав він.

Головний санлікар наголосив, що при використанні такої системи не буде проводиться ідентифікація, збереження персональних чи конфіденційних даних або навіть самої плівки, де буде запис.

"Ця система і це програмне забезпечення дозволяє нам в автоматичному режимі показувати дотримання чи недотримання, або типу недотримання протиепідеміологічних вимог", - висловився Ігор Кузін.

Як HR-фахівцю економити час? З системою LIGA360:HR-Менеджер всі відповіді для роботи знайдуться в 2 кліки. Персональна стрічка новин, експертні відповіді та трудове законодавство на єдиній платформі. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини