Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Київ у найближчі дні може перейти до "червоної" зони: які будуть обмеження?

Реклама

Столиця наразі перебуває в "помаранчевій зоні", проте показники захворюваності вже першу добу відповідають червоному рівню епідемічної небезпеки. У разі збереження такої динаміки Київ може найближчим часом перейти до "червоної зони" карантину. Про це повідомили представники КМДА під час прес-брифінгу на тему: «Як спільними зусиллями влади, громади та бізнесу подолати епідемію COVID-19 в столиці».

У разі переходу до «червоної зони» будуть запроваджені такі обмеження:

  • забороняється приймати відвідувачів у закладах харчування

  • припиняється діяльність закладів готельної сфери

  • відвідування родиною та сторонніми особами установ і закладів соціального захисту

  • забороняється робота спортзалів та фітнес-центрів (дозволяється для відвідування спортсменами національних збірних команд України та їх тренерами)

  • проведення всіх масових заходів

  • дозволяється проведення спортивних заходів без глядачів

  • обмежується доступ відвідувачів до приміщень ЦНАПів, Управлінь праці та соціального захисту населення, Управлінь пенсійного фонду, за винятком виключних випадків.

Важливо! Вищезазначені обмеження не поширюються на працівників та відвідувачів, які мають негативний ПЛР-тест (строк дії 72 години) або COVID-сертифікат.

Усі підприємства у червоній зоні працюватимуть виключно за умови повного курсу вакцинації 100% персоналу.

  • громадський транспорт продовжить роботу в звичному режимі за умови дотримання перевезення кількості пасажирів не більш, як передбачено в реєстраційних документах транспортного засобу. Спецперепустки поки не запроваджуються.

Заклади середньої освіти припиняють відвідування з 23 жовтня до 8 листопада.

Канікули для школярів тривають з 23 до 31 жовтня. На наступному тижні буде прийнято додаткове рішення про дистанційне навчання або додаткові канікули.

Дитячі садочки продовжують свою роботу в звичному режимі за умови 100% вакцинації усього персоналу.

Працюють інші навчальні заклади, всі працівники яких отримали сертифікат про повний курс вакцинації від COVID-19.

У столиці працюють 21 міні-вакцинальний центр на базі закладів охорони здоров'я, 148 пунктів щеплень, 53 мобільні бригади та Центр масової вакцинації. Також вакцинуватися можна у 32 тимчасових вакцинальних пунктах великих торгівельних центрів столиці та центрів надання адміністративних послуг. Усі вони забезпечені вакцинами: CoronaVac/Sinovac Biotech, AstraZeneca, Cominarty/Pfizer-BioNTech. Вакцинуватися можна, звернувшись до свого сімейного лікаря, у реєстратуру закладу або зареєструватися через систему Helsi.

Читайте також: Нові карантинні правила міжрегіональних перевезень: відповіді на найчастіші запитання

Працюйте віддалено та моніторте діяльність партнерів, конкурентів та співробітників за допомогою нового інструменту - LIGA360. IT-екосистема є єдиним робочим простором для усієї команди, яка містить персональні набори інструментів для роботи юристів, фінансистів, маркетингу, служби безпеки, PR, HR та зручних внутрішніх комунікацій. Дізнатися більше

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини