Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У столиці продовжують діяти карантинні пільги для малого та середнього бізнесу

Реклама

У столиці продовжують діяти пільги, що були запроваджені у 2020 році для підтримки малого та середнього бізнесу на період карантинних обмежень. Про це під час прес-брифінгу повідомив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олександр Харченко.

Наразі у столиці продовжують діяти 4 блоки пільг для малого та середнього бізнесу:

1. Для представників бізнесу, які орендують комунальне майно, але не можуть продовжити діяльність у період карантину, розмір орендної плати становить 1 гривню, а у випадку продовження діяльності - плата за оренду становить 50% від суми у договорі.

«Якщо суб'єкт господарської діяльності дотримався вимог держави і у нього вакциновано 100% персоналу, він приймає людей за COVID-сертифікатами і працює, ми все одно розуміємо, що обсяг його доходу знижується у період карантину. Такий суб'єкт автоматично сплачує лише 50% від оренди. Знижка автоматично застосовується без додаткових договорів», - пояснив Олександр Харченко.

2. Зменшено розмір пайової участі власникам майданчиків для харчування біля стаціонарних закладів ресторанного господарства, у тому числі сезонних та відкритих (літніх) майданчиків. Внесок становить 1 гривню. А для власників об'єктів сезонної та пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі розмір внеску становить 50% від розміру пайової участі, визначеного у договорах.

3. Запроваджено пільги на розміщення засобів зовнішньої реклами та реклами на транспорті комунальної форми власності у розмірі 50% від визначеної плати у договорі.

«За 2020 рік місто недоотримало більше 100 млн грн, і в цьому ми теж близько 120 млн недоотримаємо за розміщення цих об'єктів», - прокоментував Олександр Харченко.

4. Місто збільшило розмір фінансово-кредитної підтримки суб'єктів малого та середнього підприємництва. Компенсацію відсотків не тільки за кредитами, а й за «кредитними лініями». Також було розширено перелік суб'єктів малого та середнього бізнесу, які мають право на таку компенсацію, і збільшено кількість банків-партнерів цієї програми.

«У минулому році це було 7 млн грн саме відсотків, у цьому році це 50 млн грн», - зазначив заступник голови КМДА.

Нагадаємо, Київ у найближчі дні може перейти до "червоної" зони: які будуть обмеження?

Як підприємцю самостійно вести звітність? З рішенням LIGA360:Підприємець. Система надасть підказки й алгоритми заповнення, перевірить помилки. А ще тут можна контролювати розрахунки з бюджетом. Отримайте безкоштовний доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини