Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як Президент пропонує підтримувати бізнес, який дотримується карантинних норм

Реклама

Президент України запропонував Кабінету Міністрів представити програму підтримки малого та середнього бізнесу, який дотримується санітарно-епідемічних норм, запроваджених у зв'язку з пандемією COVID-19, зокрема в регіонах з «червоним» рівнем епіднебезпеки. Про це йшлося на селекторній нараді з питань протидії пандемії COVID-19, що відбулася під головуванням Володимира Зеленського.

Незабаром Уряд має підготувати ініціативи з підтримки малого та середнього бізнесу під час карантинних обмежень. Зокрема, ці програми повинні передбачати пільги на оренду приміщень, кредитування та сплату комунальних послуг. Серед іншого, йдеться про тих представників малого й середнього бізнесу, які дотримуються всіх санітарно-епідемічних норм, запроваджених Урядом.

Денис Шмигаль зазначив, що 2 листопада Верховна Рада ухвалила в першому читанні урядовий законопроект № 6084 про посилення відповідальності за підробку документів про профілактичні щеплення. Згідно із законопроектом, за використання свідомо підроблених документів передбачатиметься штраф від 17 тис. грн до 34 тис. грн, за виготовлення таких COVID-документів - штраф 85-170 тис. грн або позбавлення волі строком до трьох років.

Національна поліція та Служба безпеки України доповіли про заходи, яких вживають з метою протидії підробці сертифікатів вакцинації та ПЛР-тестів. За фактами цих правопорушень складено протоколи та відкрито кримінальні провадження.

За матеріалами Президента України.

Бажаєте першими дізнаватись про зміни, що впливають на ваш бізнес? Спробуйте ІТ-платформу LIGA360. Отримуйте автоматичні сповіщення про зміни законодавства, контрагентів, майна.Замовляйте презентацію LIGA360 прямо сьогодні, щоб приймати smart-рішення в умовах постійних змін.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини