Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порушення термінів зберігання первинних документів: які штрафи

Реклама

Платники податків мають забезпечити зберігання первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством, а також документів, пов'язаних із виконанням вимог законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи:

- протягом визначених законодавством термінів, але не менш як 1095 днів з дня подання податкової звітності, для складення якої використовуються зазначені документи.

- для документів та інформації, необхідної для здійснення податкового контролю за трансфертним ціноутворенням відповідно до ст. 39 та 392 ПК - термін зберігання становить 2555 днів.

Незабезпечення платником податків зберігання первинних документів, облікових та інших регістрів, бухгалтерської та статистичної звітності, інших документів з питань обчислення і сплати податків та зборів протягом установлених ст. 44 ПК строків їх зберігання та/або ненадання платником податків контролюючим органам оригіналів документів (крім документів, отриманих з Єдиного реєстру податкових накладних) чи їх копій при здійсненні податкового контролю у випадках, передбачених ПК:

- тягне за собою накладення штрафу в розмірі 1020 грн. (раніше - 510 грн).

- ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке саме порушення тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 2040 грн. (раніше - 1020 грн).

За матеріалами Західного міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків

Отримуйте актуальні дані щодо змін законодавства й подання звітності для ФОП. LIGA360 поінформує про зміни тих нормативних актів, що цікавлять саме вас. Підказки допоможуть подати звітність до Податкової, Статистики, Фонду соціального страхування. Замовте LIGA360: Підприємець прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини