Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нотаріус отримав дохід менше “мінімалки”: як нараховується ЄСВ

Реклама

Єдиний внесок для осіб, що здійснюють незалежну професійну діяльність, нараховується на суму доходу, отриманого від їх діяльності, що підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб. Водночас сума єдиного внеску не може бути менше розміру мінімального страхового внеску в місяць (ч. 5 ст. 8 Закону № 2464-VI "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування").

Водночас, податківці інформують, що з 1 січня 2021 року, відповідно до внесених змін до вищевказаного закону, якщо платник єдиного внеску не отримував дохід (прибуток) в звітному періоді або окремому місяці звітного періоду, такий платник має право самостійно визначити базу нарахування, але не менше розміру мінімального страхового внеску.

Тому з 1 січня 2021 року особи, що здійснюють незалежну професійну діяльність і не отримали дохід від такої діяльності в звітному періоді або в окремому місяці звітного періоду, мають право самостійно визначити базу нарахування ЄСВ. Якщо ж в окремому місяці звітного кварталу дохід отриманий у розмірі менше мінімальної заробітної плати, то сума єдиного внеску не може бути менше розміру мінімального страхового внеску.

За матеріалами Головного управління ДПС в Івано-Франківській області

Усі операції з договорами - відтепер у єдиному хмарному рішенні. Створюйте новий документ з понад 30 шаблонів та проаналізуйте його до підписання. Система автоматично розпізнає помилки, перевірить сторони, знайде нормативні документи, на які посилається договір. Дізнайтеся більше за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини