Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кого Держпродспоживслужба перевірятиме щодо розповсюдження пластикових пакетів: затверджено критерії ризику

Реклама

Держпродспоживслужба постановою від 20 грудня 2021 р. № 1347 затвердила критерії за якими визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) у сфері розповсюдження пластикових пакетів в об'єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг.

Періодичність залежатиме від ступеня ризику від провадження господарської діяльності.

Зокрема, критеріями виступають:

  • кількість порушень, виявлених за результатами перевірок, проведених протягом останніх 5 років, що передують плановому періоду;

  • види порушень.

Віднесення суб'єкта господарювання до високого, середнього або незначного ступеня ризику здійснюється з урахуванням суми балів, нарахованих за всіма критеріями, визначеними в додатку 2 до постанови.

Ризики настання негативних наслідків визначено в додатку 1, зокрема, розповсюдження в об'єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг пластикових пакетів:

  • заборонених законодавством

  • з неналежним маркуванням

  • безоплатно

 Наприклад, за виявлене безоплатне розповсюдження пластикових пакетів нараховуватимуть 43 бали (якщо це одне порушення), що вже відносить суб'єкта господарювання до високого ступеня ризику. Планові заходи державного нагляду (контролю) для нього здійснюватимуться не частіше одного разу на два роки.

Нагадаємо:

З 10 грудня заборонено безкоштовне поширення пластикових пакетів в магазинах

Уряд встановив мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети

До підприємства прийшли контролюючі органи? Знайте, як захистити бізнес правовим шляхом з ІТ-платформою LIGA360. Подробиці за посиланням.

LIGA ZAKON бажає вдалих управлінських рішень у Новому Році! Тільки до 14 січня даруємо знижки на преміум-рішення LIGA360:Керівник. Подробиці акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини