Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

Конкурси на призначення управителя багатоквартирного будинку проведуть до березня 2022 року: проект прийнято за основу

Реклама

Рада ухвалила у першому читанні проєкт № 6103, який передбачає обов'язок виконавчого органу відповідної місцевої ради оголосити та провести конкурс з призначення управителя багатоквартирного до 1 березня 2022 року, у разі якщо такий конкурс не було проведено до 1 травня 2021 року та співвласниками не прийнято рішення про форму управління багатоквартирним будинком і вже не оголошено конкурс з призначення управителя.

Нагадаємо, 1 травня 2021 року набув чинності Закон від 03.12.2020 № 1060-IX, яким передбачено зміни до законодавства про комерційний облік теплової енергії, ринок природного газу, теплопостачання та про житлово-комунальні послуги.

У пояснювальній записці до проекту № 6103 відзначається, що станом на 1 квітня 2021 року:

  • із 180 тис. багатоквартирних будинків управління 36 тис. будинків здійснюють утворені в них ОСББ (20 %);

  • у 71 тис. будинків нині здійснено перехід до надання послуги з управління багатоквартирним будинком - управителя обрано співвласниками самостійно або призначено за результатами конкурсу органом місцевого самоврядування (39 %);

  • 28 % багатоквартирних будинків «живуть» за старим законодавством.

Тому вбачається необхідним та доцільним з метою завершення «перехідного періоду» від виконавця послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій до управителя багатоквартирного будинку встановлення обов'язку органу місцевого самоврядування протягом певного часу оголосити і провести конкурси з призначення управителя по будинках, співвласники яких не визначилися з формою управління.

Захистіть свою нерухомість від шахрайства та “чорних реєстраторів”. Сервіс SMS-Маяк миттєво сповістить про зміни в Реєстрі речових прав та незаконні процедури. Ставте свої об'єкти на контроль прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини