Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Проект щодо зменшення штрафів за невикористання РРО вже у Верховній Раді

Реклама

У Раді зареєстрували проект Закону №6561 "Про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" щодо тимчасового незастосування фінансових санкцій та встановлення понижених розмірів фінансових санкцій для платників єдиного податку".

Законопроектом пропонується тимчасово, до платників ФОП-єдиників другої-четвертої груп, які були звільненні від застосування РРО, ПРРО до 1 січня 2022 року і в яких виник обов'язок щодо застосування РРО/ПРРО з 1 січня 2022 року, що вчинили правопорушення, визначені статтею 17 цього Закону, до 31 січня 2022 року, фінансові санкції не застосовувати.

Також пропонується тимчасово, для цих же платників, якщо вони встановили РРО/ПРРО до 1 квітня 2022 року, за вчинення правопорушень, визначених у статті 17 цього Закону, у період з 1 лютого 2022 року до 31 грудня 2022 року, застосовувати санкції у розмірі 10 % розміру фінансових санкцій, встановлених у статті 17 цього Закону за відповідні правопорушення.

Найзручніша звітність для ФОП - у рішенні LIGA360:Підприємець. Всі необхідні форми до держорганів, підказки й автоматична перевірка помилок. Спробуйте прямо зараз.

Читайте також:

Штрафи за РРО: як визначатиметься кількість порушень

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини