Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Який максимальний розмір відрахувань може утримувати роботодавець із зарплати

Реклама

Держпраці повідомляє, що відповідно до ст.128 КЗоТ під час кожної виплати заробітної плати загальний розмір усіх відрахувань не може перевищувати 20%, а у випадках, передбачених законодавством: при стягненні аліментів; відшкодуванні шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров'я або смертю, а також втратою годувальника; відшкодуванні збитків, заподіяних злочином; у разі коли особи, які купують товари у розстрочку, здійснюють виплати за виконавчими документами) - 50% заробітної плати.

Обмеження, встановлені частиною другою цієї статті, не поширюються на відрахування із заробітної плати при відбуванні покарання у вигляді виправних робіт і при стягненні аліментів на неповнолітніх дітей. У цих випадках розмір відрахувань із заробітної плати не може перевищувати 70%.

Читайте також: Яких змін зазнали трудові відносини у 2021 році?

Щоб мінімізувати кадрові ризики, необхідна злагоджена робота HR-департаменту. Найефективніша робота команд доступна на ІТ-платформі LIGA360. Отримайте максимальний функціонал продуктів ЛІГА:ЗАКОН для зручної роботи HR-відділу, спільно ухвалюйте рішення й оцінюйте ризики, обмінюйтеся документами й новинами. Замовте презентацію LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини