Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перша реєстрація авто: розмір пенсійного збору

Реклама

Об'єктом оподаткування при набутті права власності на легкові автомобілі буде вартість легкового автомобіля, без урахування ПДВ.

Діючі ставки пенсійного збору залежать від вартості об'єкта та становлять (відповідно до п. 8 ст. 4 Закону «Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування»)

- 3% - якщо вартість легкового автомобіля не перевищує 165 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року (з 01.01.2022 - із суми до 409 365 грн.);

- 4% - якщо вартість легкового автомобіля перевищує 165, але не перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року (з 01.01.2022 - із суми понад 409 365 грн. до 719 490 грн.);

- 5% - якщо вартість легкового автомобіля перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року (з 01.01.2022 - із суми понад 719 400 грн.).

Платниками пенсійного збору є підприємства, установи, організації незалежно від форм власності та фізичні особи при набутті права власності на легковий автомобіль, який підлягає першій державній реєстрації в Україні. Таким чином, обов'язок сплатити збір виникає, коли:

- установа набуває статусу власника легкового автомобіля;

- таке авто підлягає першій державній реєстрації в Україні.

Важливо! Сплачувати цей збір доведеться лише за умови виникнення обох цих обставин одночасно, а підставою буде договір купівлі-продажу легкового автомобіля.

Звертаємо увагу: реєстрація легкового автомобіля вважається першою, коли вона здійснюється вперше в Україні уповноваженими державними органами. Якщо авто було зареєстроване на території України (в тому числі тимчасово або перебувало на відомчому обліку), подальша його реєстрація не вважається першою.

За матеріалами Пенсійного фонду

Контролюйте ризики свого бізнесу - приймайте стратегічні рішення з LIGA360. Замовляйте презентацію IT-платформи всієї компанії LIGA360 та дізнайтеся: як управляти інформацією, налаштувати командну роботу для мінімізації ризиків, автоматизувати договірні процеси бізнесу. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини