Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено вимоги до договору про здійснення клірингу

Реклама

НКЦПФР рішенням від 16 грудня 2021 року № 1229 затвердила нову редакцію вимог до договорів з особами, які провадять клірингову діяльність. Рішення зареєстровано в Міністерстві юстиції 11 лютого 2022 року та набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Вимоги поширюються на осіб, які провадять клірингову діяльність, операторів регульованого ринку, операторів організованого товарного ринку (товарні біржі) при укладенні договору про здійснення клірингу, в тому числі при внесенні змін до договору.

Договір має укладатися виключно в письмовій формі, викладатися у формі єдиного документа, підписаного сторонами, у паперовій формі або у формі електронного документа згідно з вимогами, визначеними Законом України "Про електронні документи та електронний документообіг".

За згодою оператора організованого ринку договір може укладатися шляхом приєднання оператора організованого ринку до запропонованого особою, яка провадить клірингову діяльність. У разі якщо укладення договору відбувається шляхом приєднання, текст такого договору та зміни до нього мають бути оприлюднені на вебсайті особи, яка провадить клірингову діяльність. У разі якщо укладення договору відбувається/відбулося шляхом приєднання, особа, яка провадить клірингову діяльність, зобов'язана забезпечити інформування оператора організованого ринку, шляхом повідомлення в порядку надання/обміну інформацією, встановленому цим договором.

Умови договору повинні передбачати надання послуг на умовах, однакових для всіх операторів організованого ринку з врахуванням особливостей ринку, якими вони управляють.

Як ефективно контролювати виконання договорів? З функціоналом CONTRACTUM у LIGA360. Створіть тайм-лайн угоди й встановіть ключові дати на моніторинг. Більше про автоматизацію договірної роботи за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини