Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прийнято Закон щодо цільової мобілізації для ліквідації наслідків ведення воєнних дій

Реклама

Верховна Рада ухвалила в цілому проєкт №7144 про діяльність у сфері довкілля та цивільного захисту на період дії воєнного стану.

Законом передбачено наступні додаткові завдання єдиної державної системи цивільного захисту у відбудовний період після закінчення воєнних дій:

  • проведення цільової мобілізації для ліквідації наслідків ведення воєнних дій та надзвичайних ситуацій;

  • ліквідація наслідків воєнних дій в населених пунктах та на територіях, що зазнали впливу засобів ураження;

  • вжиття заходів щодо відновлення об'єктів критичної інфраструктури сфери життєзабезпечення населення;

  • визначення населених пунктів та районів, що потребують проведення гуманітарного розмінування, маркування небезпечних ділянок, проведення очищення (розмінування) територій;

  • залучення до ліквідації наслідків ведення воєнних дій та надзвичайних ситуацій міжнародної допомоги.

Кабмін уповноважується визначати строки та зміст заходів відбудовного періоду після закінчення воєнних дій.

Військовим адміністраціям населених пунктів на відповідній території надано повноваження видавати дозволи на користування надрами (крім нафти і газу) для забезпечення обороноздатності держави, строком не більше одного року.

Змінами до Закону про оцінку впливу на довкілля передбачається, що такій оцінці не підлягають відновлювальні роботи з ліквідації наслідків збройної агресії та бойових дій під час дії воєнного стану та у відбудовний період після закінчення воєнних дій.

Також зупинено дію частини п'ятої статті 39 Закону про тваринний світ та статей 9-10 Кодексу України про надра до припинення або скасування воєнного стану на території України, щоб в період з 1 квітня до 15 червня, виключно під час дії воєнного стану, була можливість здійснення всіх видів рубок лісів для забезпечення обороноздатності країни та можливість меліоративного вилову риби.

В умовах воєнного стану, завдання LIGA ZAKON - надати важливу інформацію для центральних органів влади, судів, прокуратури, армії та територіальної оборони. Саме тому ми забезпечимо безкоштовний доступ до платформи LIGA360 з повною базою НПА, аналітики й новин. Замовляйте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини