Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Авто з ЄС для особистих потреб будуть оформлятися лише на деяких пунктах пропуску

Реклама

Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України і інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період воєнного стану" (далі - Закон) передбачає, що з 1 квітня 2022 року при митному оформленні транспортних засобів не сплачуються наступні податкові платежі:

- ввізне мито;

- акцизний податок;

- податок на додану вартість.

Мустафа Найєм, народний депутат України VIII скликання вказав, що через скасування митних платежів виріс імпорт легкових автомобілів.

Оформлення нових транспортних засобів об'єктивно займає багато часу, через що у величезних чергах цілодобово простоюють волонтери з гуманітарними вантажами - спорядженням для бійців, продуктами харчування і медикаментами.

Законодавство Євросоюзу не дозволяє створювати окремі смуги для гуманітарних вантажів. Тому проблема буде розв'язана на пунктах пропуску з українського боку.

Починаючи з 00:00 25 квітня 2022 року легкові автомобілі, які ввозяться для особистих потреб оформлятимуться ТІЛЬКИ на наступних пунктах пропуску:

- на ділянці польської межі
"Угринів", "Грушів", "Смільниця", "Устилуг";

- на ділянці словацької межі
пункт пропуску "М. Березний";

- на ділянці угорської межі
пункти пропуску "Давінкове", "Косіно".

Отримай спеціальні умови підключення LIGA360 в умовах воєнного стану. Сьогодні власникам бізнесу, бухгалтерам та юристам важливо забезпечити життєдіяльність компаній. Рішення LIGA360 надасть оперативну аналітику й новини, повну базу НПА й контроль змін законодавства. Отримай доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини