Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна планує приєднатися до "митного безвізу" з ЕС

Реклама

Найближчим часом Україна планує приєднатися до Конвенції про процедуру спільного транзиту, або так званого «митного безвізу». Про це зазначив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 24 травня.

«Цей документ - основа для переміщення товарів між країнами-членами ЄС. Ми вже застосовуємо відповідну комп'ютеризовану систему NCTS, і технічно готові приєднатися до Конвенції. Таке приєднання дозволить значно прискорити проходження митниці та пришвидшити потік товарів. Це краща якість митниці та нові можливості для українського бізнесу», - підкреслив Денис Шмигаль.

Також Прем'єр повідомив про низку запланованих заходів спільно з ЕС:

1. Підписання з Європейським Союзом Угоди про лібералізацію автомобільних вантажних перевезень. Єврокомісія вже рекомендувала країнам-членам ухвалити таке рішення.

2. Відкриття і нових пунктів пропуску. Найближчим часом буде відкрито два пункти на західному кордоні. Також Мінінфраструктури, Держприкордонслужба та митниця працюють над створенням пунктів пропуску там, де вже є підведені автомобільні дороги або там, де можна оперативно такі дороги підвести.

3. Для з'єднання української залізницю з європейською буде розпочато етапне будівництво європейської колії. За словами Глави Уряду, спочатку це буде сполучення великих вузлів та великих міст, а далі поступове розширення по всій країні.

4. Невдовзі планується досягти результату в приєднанні до роумінгового простору ЄС та до єдиної зони платежів у європейській валюті SEPA, що дасть можливість здійснювати дзвінки між ЄС та Україною без додаткових витрат, а також дозволить українцям користуватися мобільним інтернетом за домашніми тарифами. Приєднання України до Єдиної зони платежів може відбутися вже влітку і дасть змогу робити перекази у євро без жодних комісій.

Керівники бізнесу знаходять інформацію про воєнний стан у LIGA360. Окремий блок із законодавчими новаціями, аналітикою й відповідями експертів. Також система доповнена тематичними добірками щодо господарської діяльності, виплат, власності під час війни. Замов LIGA360 на спеціальних умовах, щоб слідкувати за змінами щодня.

Читайте також:

Міністр економіки на форумі у Давосі представила план дій для збереження стійкості економічної системи України

Депутати Європарламенту домовилися про припинення імпортних мит для України

Україна та Польща підписали спільну заяву про експорт українського зерна

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини