Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк врегулював умови застосування е-підпису та е-печатки в платіжній сфері

Реклама

Національний банк врегулював умови застосування електронного підпису та електронної печатки в платіжній сфері. Тепер норми, що діють у банківській системі України під час створення, оброблення та зберігання електронних документів, пов'язаних із вчиненням правочинів, поширюватимуться і на платіжні організації платіжних систем, учасників платіжних систем, операторів послуг платіжної інфраструктури та їх клієнтів (користувачів платіжних систем). Це дасть змогу суттєво зменшити непродуктивні витрати й підвищити ефективність виконання банківських та платіжних операцій, а також швидкість і якість обслуговування фінансовими установами своїх клієнтів. Зокрема, Національний банк:

- визначив види електронного підпису та електронної печатки, які застосовуються платіжними установами;

- установив вимоги щодо застосування кожного з видів електронного підпису та електронної печатки;

- врегулював процес створення та зберігання електронних документів платіжними установами.

Відповідні зміни містить постанова Правління Національного банку України від 18 травня 2022 року № 100 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України", що набуло чинності 25 травня 2022 року.

За матеріалами Нацбанку

Як бізнесу діяти правильно в умовах воєнного часу? Завдяки LIGA360. Система доповнена новими розділами й інструментами, де зібрані зміни законодавства, новини й аналітика, консультації. Знаходь відповіді та слідкуй за змінами щодня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини