Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи буде у українців довгий вікенд на Трійцю та День Конституції

Реклама

\У Держпраці нагадали, що ст. 73 КЗпП встановлено 9 святкових днів, зокрема, один день (неділя) - Трійця та 28 червня - День Конституції України.

Відзначимо також, що в Україні з'явиться новий святковий вихідний день.

У випадку, коли святковий або неробочий день збігається з вихідним днем, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого.

До початку повномасштабної війни уряд затвердив, що 13 та 27-28 червня будуть неробочими днями. Таким чином, українців могли чекати довгі вихідні 11-13 червня (субота-понеділок) та 25-28 червня (субота-вівторок, з перенесенням одного робочого дня на липневу суботу).

Однак статтею 6 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» встановлено інші правила на період воєнного стану, а саме призупинено дію статті 73 КЗпП щодо визначення святкових і неробочих днів.

Тому 13 та 28 червня є звичайними робочими днями, робота в які оплачується у звичайному порядку (під час воєнного стану).

Все про воєнний стан для HR-фахівця й кадровика - у рішенні LIGA360. Питання працевлаштування й оплати праці під час війни, умови дистанційної роботи, зміни трудового законодавства. Отримай тематичні добірки за найбільш актуальними напрямками та слідкуй за оновленнями без проблем. Докладніше про LIGA360:HR-менеджер.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини