Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як визначатимуть збитки, завдані земельному фонду внаслідок збройної агресії рф

Реклама

Мінагрополітики наказом від 18.05.2022 № 295 затвердило Методику визначення шкоди та збитків, завданих земельному фонду України внаслідок збройної агресії рф.

Цим документом унормовано процедуру визначення шкоди та збитків земельного фонду, що включає втрати та пов'язану з ними упущену вигоду.

При її розрахунку враховуваються:

  • витрати на рекультивацію земель;

  • збитки власникам (землекористувачам) земельних ділянок сільськогосподарського призначення;

  • витрати на відновлення меліоративних площ;

  • витрати на розмінування тощо.

Інформаційною базою для визначення шкоди та збитків є акти обстеження земельних ділянок, акти комісій із визначення збитків власників землі та землекористувачів, звіти про експертну грошову оцінку земельних ділянок, первинні документи, облікові регістри, бухгалтерська та інша звітність, що ґрунтується на даних бухгалтерського обліку підприємств, установ та організацій, проектно-кошторисна документація, відомості Державного земельного кадастру, документація із землеустрою,

Відповідальними за визначення шкоди та збитків є обласні, Київська міська державні адміністрації (на період воєнного стану - військові адміністрації).

Нагадаємо, в Україні створено електронну платформу для збору інформації про завдані збитки аграрному сектору України від війни

Також затверджено Методику визначення розміру шкоди, завданої землі внаслідок бойових дій

Аграрний бізнес потребує комплексного захисту. Рішення LIGA360 - ваш надійний помічник для вчасного реагування на рейдерські атаки, суперечливі законодавчі зміни та зміни контрагентів. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини