Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українцям можуть списати проценти за кредитами на майно, втрачене через війну

Реклама

Парламентський Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики планує винести на голосування Верховній Раді законопроект № 7437 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підтримки позичальників, які втратили майно у зв'язку з веденням бойових дій".

Документом пропонується внести зміни до Цивільного кодексу, Закону про споживче кредитування та до Закону про іпотеку, якими передбачено:

  • у період дії воєнного, надзвичайного стану та у тридцятиденний строк після його припинення або скасування не нараховуються проценти за споживчими кредитами, виданими для придбання нерухомого майна або транспортних засобів, які були знищені внаслідок військової агресії рф, або знаходяться на тимчасово окупованій території.

  • у період дії воєнного, надзвичайного стану та у тридцятиденний строк після його припинення або скасування не нараховуються проценти за основним договором, забезпеченим предметом іпотеки, який було знищено внаслідок військової агресії рф, або який знаходяться на тимчасово окупованій території;

  • заборонити перенесення сплати процентів, які нараховуються за кредитними або іпотечними договором у період дії воєнного, надзвичайного стану та у тридцятиденний строк після його припинення, на період після закінчення тридцятиденного строку з дня припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану.

Знищеним майном вважатимуть знищені об'єкти, відновлення яких є неможливим або потребує капітального ремонту чи реконструкції.

Якщо закон буде прийнято, його норми пропонується поширити лише на тих боржників, які не мали заборгованності в мирний час.

Також банкам та іншим фінансовим установам буде рекомендовано зарахувати до тіла кредиту проценти, сплачені до набрання чинності цим Законом такими позичальниками.

Інформація - запорука стійкості бізнесу в умовах воєнного стану. Отримуйте ключові дані для ухвалення рішень топ-командою. Зміни законодавства, перевірка контрагентів щодо ризиків й зв'язків з рф і рб, моніторинг медіа-згадок. Тільки в червні придбай LIGA360 для бізнесу за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини