Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін наполягає на поверненні довоєнного рівня податків

Реклама

Міністр фінансів Сергій Марченко наполягає на необхідності повернення довоєнного рівня податків. Про це він сказав на засіданні податкового комітету Верховної Ради в четвер, передає Liga.net.

За словами Міністра ситуація з надходженнями до бюджету в травні була кращою, ніж очікували, але попри це, вони покривають лише третину державних видатків.

"Наші внутрішні ресурси щодо оптимізації видатків практично вичерпані. Єдиний спосіб - відновлення економіки, відновлення сплати податків. Податки мають сплачувати всі. Не йдеться про збільшення податків чи якісь жорсткі умови їхньої сплати, мова йде про те, що бізнес має розділити справедливу вартість війни разом із державою", - сказав Марченко.

Він попросив Верховну Раду в майбутньому утриматися від рішень щодо зменшення податків і "повернути податковий і митний режим, який діяв 23 лютого".

Міністр повідомив, що Україна також розраховує на міжнародну допомогу. До кінця року вона становитиме щонайменше $20 млрд.

Нагадаємо, деякі податкові та митні пільги на імпорт вже планують скасувати

Як бізнесу діяти правильно в умовах воєнного часу? Завдяки LIGA360. Система доповнена новими розділами й інструментами, де зібрані зміни законодавства, новини й аналітика, консультації. Знаходь відповіді та слідкуй за змінами щодня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини