Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Безповоротні гранти для мікробізнесів і фонд для ІТ-підприємців - нова програма Кабміну

Реклама

Уряд запускає нову економічну стратегію, яка діятиме в умовах війни, допоможе українській економіці вистояти та стане фундаментом для післявоєнного відновлення. Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 10 червня.

Стратегія передбачає низку програм, спрямованих на створення робочих місць через підтримку бізнесу, держзамовлення, будівництво, кредитування, працевлаштування безробітних.

Кошти надаватимуть безповоротно.

Заявки можна буде подати через Дію у формі бізнес-плану, який розглядають незалежні оцінювачі-підприємці.

Крім того, під цей бізнес можна буде взяти пільговий кредит в межах «5-7-9».

Серед ініціатив:

- безповоротні гранти на розвиток переробних підприємств. Мова, зокрема, про деревообробку, меблеве виробництво, виробництво одягу чи фурнітури, будівельних матеріалів, аграрну переробку тощо. Держава видасть грант, який можна буде витратити на придбання обладнання.

- в агросекторі, зокрема, на висадку нових фруктових і ягідних садів та на часткову компенсацію будівництва модульної теплиці розміром 2 гектари.

Також Уряд надасть фінансову підтримку українцям, які хочуть піти в ІТ. Прем'єр наголосив, що держава максимально зацікавлена у створенні українських стартапів і готова вкладати в це гроші.

«Український фонд стартапів буде викуповувати частку в новостворених компаній. Програма спрямована на ІТ-підприємців - початківців, які мають ідею створення технологічного стартапу та шукають фінансування на стадію створення тестової моделі», - зазначив Глава Уряду.

Гроші можна буде направляти лише на розвиток, найм співробітників, підготовку моделі та початкове фінансування. Бюджет програми на рік - 10 млрд грн. Пріоритет надаватиметься експортоорієнтованим компаніям.

«Українці, які бажають отримати кваліфікацію junior developer, графічний дизайнер або іншої технічної спеціальності, матимуть змогу отримати грант, який можна буде витратити лише на навчання на ІТ-курсах. Держава виділить фінансування для 60 тисяч українців, які зможуть після цього знайти роботу в цій сфері», - відзначив очільник Уряду.

Денис Шмигаль наголосив, що ці грантові програми можуть стати справжнім драйвером зростання для економіки: «Це мотивація для людей залишатися і працювати в Україні. Працювати задля нашої перемоги зараз, а також для розбудови сильної України в майбутньому».

Як підприємцю самостійно вести звітність? З рішенням LIGA360:Підприємець. Система надасть підказки й алгоритми заповнення, перевірить помилки. А ще тут можна контролювати розрахунки з бюджетом. Отримайте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини