Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Українські науковці зможуть отримати гранти та брати участь у європейських програмах досліджень

Реклама

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет під час конференції «Криза в Україні: реакція європейських секторів вищої освіти та наукових досліджень», яку організували МОН, All European Academies (ALLEA), Kristiania University College, International Science Council (ISC), розповів про підтримку, що наразі надається у сфері науки, зокрема:

  • можливість участі українських науковців на рівних правах із представниками країн-членів ЄС у програмах досліджень та інновацій «Горизонт Європа» і досліджень та навчання Європейського співтовариства з атомної енергії «Євратом»;

  • розпочатий набір кандидатів на призначення академічних стипендій імені Героїв Небесної Сотні та оголошений конкурс на здобуття щорічної Премії Кабінету Міністрів України; 

  • оголошену Європейською Комісією фінансову підтримку для української інноваційної спільноти, зокрема виділення грантів у розмірі 20 млн євро для щонайменше 200 вітчизняних технологічних стартапів.

Також учасники конференції розглянули можливість розширення дослідницької співпраці, збереження наявного співробітництва, відновлення пошкоджених освітніх та науково-дослідницьких систем та інфраструктури і подальшу підтримку України й української освіти і науки. 

Крім того, обговорили надання ефективної підтримки українським науковцям і дослідникам, зокрема можливість продовжити їхню участь у високоякісних наукових проєктах та міжнародній дослідницькій співпраці, а також перебудову наукової та академічної систем України.

Де топменеджерам читати інформацію? Новини, зміни законодавства та інформація про контрагентів - доступні в LIGA360. Замовте LIGA360 для бізнесу, щоб спільно знаходити ефективні рішення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини