Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Євросоюз офіційно визнає Україну кандидатом на вступ: проєкт вже готовий

Реклама

Лідери ЄС у Брюсселі схвалять рекомендацію Європейської комісії щодо надання Україні та Молдові статусу кандидата на вступ в Європейський Союз. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на видання Euractiv.

"Європейська Рада ухвалила рішення надати Україні та Республіці Молдова статус країни-кандидата", -  йдеться у проєкті рішення лідерів ЄС, які зустрінуться на саміті в Брюсселі 23-24 червня.

Лідери ЄС ухвалять рішення про подальші кроки щодо вступу країн після повного виконання всіх умов, викладених Європейською комісією, додається у проекті рішення.

Нагадаємо, основний перелік вимог, які має виконати Україна, було анонсовано раніше.

Перший звіт про оцінку виконання Україною умов очікується вже до кінця цього року.

Також повідомляється, що ЄС не має наміру об'єднувати Україну та Молдову в один "пакет", як це було зроблено з Північною Македонією та Албанією.

Кілька дипломатів ЄС заявили виданню Euractiv, що після кількох днів внутрішніх обговорень у ЄС не виявилося жодної країни серед 27 країн-членів ЄС, яка виступила б проти надання Україні кандидатського статусу.

Де топменеджерам отримувати достовірну інформацію? Новини, зміни законодавства та інформація про контрагентів - доступні в LIGA360. Замовте LIGA360 для бізнесу, щоб спільно знаходити ефективні рішення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини