Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Програму кредитування бізнесу «5-7-9» переглянуть

Реклама

Фонд розвитку підприємництва (ФРП) планує змінити державну програму доступних кредитів «5-7-9» та вже готує відповідні пропозиції для Уряду. Про це розповів представник фонду Валерій Майборода в інтерв'ю Forbes.

Трансформація програми пов'язана з різким підвищенням облікової ставки НБУ з 10% до 25%, через що участь у ній стала збитковою для банків. До того ж ФРП почав із великою затримкою виплачувати фінустановам компенсацію відсоткової ставки, на чому базується «5-7-9».

Планується дати банкам більше простору для встановлення маржі за кредитами. За оцінками Майбороди, до чинної формули треба додати близько семи відсоткових пунктів. Це означає, що максимальна вартість кредиту у «5-7-9» може підскочити до 20% річних. Щоправда остаточного рішення, на чиї плечі ляже це підвищення - позичальників чи платників податків, - ще немає.

Також банки шукатимуть шляхи розширення програми на інші галузі, окрім АПК.

Нагадуємо, Уряд затвердив три програми безповоротних грантів для бізнесу обсягом 16 млрд. грн

Воєнний стан потребує особливої уваги керівників при ухваленні рішень. Забезпечте себе надійною та перевіреною інформацією з LIGA360:Керівник. Аналітика й економічні новини, моніторинг законодавства, зміни в умовах воєнного стану. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини