Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Європарламент підтримав кандидатський статус в ЄС для України і Молдови

Реклама

Європейський парламент у четвер ухвалив резолюцію із закликом надати статус кандидата на членство в Європейському Союзі для України та Молдови, а також підтримати європейську перспективу для Грузії. Як повідомляє "Європейська правда", про це повідомила пресслужба Європарламенту.

Резолюцію підтримали 529 депутатів Європарламенту, проти висловилися 45, ще 14 - утрималися.

У документі парламентарі закликають Європейську раду надати Україні та Республіці Молдова статус кандидата в ЄС "невідкладно". Те ж саме рекомендується для Грузії, "коли її уряд виконає" пріоритети, зазначені Європейською комісією.

Парламент запрошує владу України, Республіки Молдова та Грузії "недвозначно продемонструвати свою політичну рішучість реалізувати європейські амбіції свого народу", прискорити реформи з метою якнайшвидшого ефективного виконання критеріїв членства в ЄС.

Депутати Європарламенту також вимагають, щоб процес розширення був "відновлений" і розблокований щодо Західних Балкан.

Резолюція є рекомендаційною, але Європейська рада майже напевне ухвалить позитивне для України рішення, про що у четвер вранці оголосив глава Євроради Шарль Мішель.

Інформація - запорука стійкості бізнесу в умовах воєнного стану. Отримуйте ключові дані для ухвалення рішень топ-командою. Зміни законодавства, перевірка контрагентів щодо ризиків й зв'язків з рф і рб, моніторинг медіа-згадок. Тільки в червні придбай LIGA360 для бізнесу за вигідною ціною.

Нагадаємо, основний перелік вимог, які має виконати Україна, було анонсовано раніше.

Читайте також: Чи отримає Україна нові можливості в якості кандидата на вступ до ЄС?

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини