Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна уже восени може приєднатися до Конвенції про процедуру спільного транзиту

Реклама

Україна отримала позитивні висновки щодо можливості приєднання до Конвенції про процедуру спільного транзиту. Про це повідомляє Держмитслужба.

Оголошення офіційних висновків очікується на робочій групі з питань Конвенції про процедуру спільного транзиту і Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами, яка відбудеться 7 липня 2022 року.

Нагадаємо, роботу фінальної оціночної місії ЄС щодо готовності України приєднатися до Конвенції було розпочато 23 червня.
Місія високо оцінила результати, яких Україні вдалось досягти. Зокрема, суттєво зросла кількість залучених підприємств, оформлених транзитних декларацій, розпочато застосування транзитних спрощень. Також активно просувалась робота в частині гармонізації законодавства, проведення тренінгів як для бізнесу, так і для посадових осіб митниць, забезпечувався належний технічний супровід роботи системи.

Очікується, що запрошення приєднатися до Конвенції про процедуру спільного транзиту Україна зможе отримати уже восени, що дозволить розпочати міжнародне застосування NCTS до кінця 2022 року.

Після приєднання України до Конвенції, український бізнес зможе користуватися перевагами та спрощеннями спільного транзиту, які має бізнес у 35-ти країнах Конвенції, а також під час переміщення товарів у режимі спільного транзиту працювати за принципом «один транспортний засіб - одна декларація - одна фінансова гарантія».
Докладніше: Спрощення у системі спільного транзиту NCTS: як це працює

Читайте також: ЗЕД та митниця під час війни: бізнес-дайджест

Де керівнику знаходити інформацію щодо законодавчих ініціатив та їх впливу на бізнес? Графічні зв'язки у LIGA360:Керівник - це інноваційний інструмент для аналізу правового поля, що показує всі пов'язані документи у візуальній формі. Знаходь найважливіші нововведення й аналітику до них у два кліки, замовивши LIGA360:Керівник.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини