Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єврокомісія скасовує мита та ПДВ на імпорт життєво важливих товарів для українців

Реклама

Європейська Комісія ухвалила рішення, що дозволяє державам-членам тимчасово скасовувати мита та ПДВ на ввезення з третіх країн продуктів харчування, ковдр, наметів, електрогенераторів та іншого життєво важливого обладнання, призначеного для українців, які постраждали від війни. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, посилаючись на сайт Європейської Комісії.

Цей захід, прийнятий за запитом країн-членів, застосовуватиметься ретроспективно з 24 лютого 2022 року і буде чинним до 31 грудня 2022 року.

"Війна проти України завдала невимовних страждань, але також продемонструвала всю глибину солідарності ЄС. Цей захід допоможе державам-членам прийти на допомогу українцям і в ЄС, і в їхній рідній країні, полегшивши доставку життєво важливих гуманітарних вантажів. Це абсолютно правильно", - сказав комісар з економіки Паоло Джентілоні.

Звільнення від сплати мита та ПДВ поширюється на товари, що їх ввозять державні органи та органи публічного права, зокрема лікарні, урядові організації, регіональні уряди, комуни/міста тощо, благодійні чи філантропічні організації, які діють за дозволом національних органів влади.

Інформація - запорука стійкості бізнесу в умовах воєнного стану. Отримуйте ключові дані для ухвалення рішень топ-командою. Зміни законодавства, перевірка контрагентів щодо ризиків й зв'язків з рф і рб, моніторинг медіа-згадок. Тільки в червні придбай LIGA360 для бізнесу за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини