Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада може суттєво розширити категорії чоловіків, яким дозволено виїжджати за кордон

Реклама

Верховною Радою зареєстровано законопроект № 7484-1, який суттєво розширює перелік категорій військовозобов'язаних, яким надано право на виїзд за кордон під час військового стану.

«Треба бути прагматичними і не ганятися за кількісними мобілізаційними показниками, не обмежувати незалученим до виконання військових завдань громадянам (крім певних категорій) можливість виїжджати за кордон (частіше - на заробітки), бо нам варто працювати на комплексну результативність», - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Так, зокрема, пропонується надати право на виїзд за кордон військовозобов'язаним чоловікам:

  • на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років або двоє дітей віком до 14 років, або одна дитина віком до 14 років за встановленої вагітності жінки, або одна дитина віком до 3 років;

  • які мають нерухомість, бізнес або посвідку на постійне проживання в інших країнах;

  • які мають діючі робочі або спортивні контракти в інших країнах (або офіційне підтвердження наміру юридичних осіб інших країн щодо їх працевлаштування), або контракти із замовниками з інших країн терміном на 1 рік і більше на надання ІТ-послуг, чи консультаційних послуг за умови сплати єдиного податку в Україні;

  • які мають або мали раніше робочі візи в інші країни;

  • чиї члени сім'ї перебувають на законних підставах в інших країнах;

  • є моряками;

  • іншим категоріям, які через відкриття такої можливості реально приноситимуть незрівнянно більше користі вітчизняній економіці (а отже і обороноздатності), ніж перебуваючи в Україні часто без роботи і без можливостей утримувати себе та сім'ї.

Також законопроектом пропонується мобілізувати лише за їх згодою військовозобов'язаних, які працюють не менш як на 1,0 ставку на підприємствах оборонного, агропромислового комплексу, або на інших офіційно працюючих підприємствах, або які є фізичними особами - підприємцями і не мають податкових заборгованостей.

На думку автора законопроекту, якщо працюючі громадяни будуть мобілізовуватися лише за власним бажанням, це стимулюватиме більше людей шукати роботу, заробляти для себе, сім'ї, працювати на зміцнення економіки та обороноздатності.

Прогнозується, що прийняття цього законопроекту дозволить оптимізувати дії в особливий період і сприятиме зміцненню економіки та обороноздатності країни.

Інформація - запорука стійкості бізнесу в умовах воєнного стану. Отримуйте ключові дані для ухвалення рішень топ-командою. Зміни законодавства, перевірка контрагентів щодо ризиків й зв'язків з рф і рб, моніторинг медіа-згадок. Тільки в червні придбай LIGA360 для бізнесу за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини