Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ посилив вимоги до операцій з використанням платіжних карток

Реклама

Національний банк оновив Положення про порядок емісії електронних платіжних засобів і здійснення операцій з їх використанням.

Зміни посилюють вимоги до еквайрів щодо виконання ними вимог законодавства у сфері фінмоніторингу, а також правил платіжних систем під час здійснення операцій із використанням електронних платіжних засобів.

Відтепер еквайри зобов'язані:

  • розробити порядок призначення торговцю коду категорії торговця та порядок розгляду звернень щодо міскодингу (підміна призначення платежу);

  • здійснювати перевірку фактичної діяльності торговця;

  • вживати заходи щодо розслідування повідомлень інших учасників платіжної системи стосовно випадків міскодингу.

Крім того, емітенти зобов'язані фіксувати звернення користувачів щодо міскодингу, надавати платіжній організації платіжної системи інформацію про отримані звернення та інформувати користувачів про результати розгляду звернень.

Такі зміни передбачені постановою від 29 червня 2022 року № 133 "Про затвердження Змін до Положення про порядок емісії електронних платіжних засобів і здійснення операцій з їх використанням", яка набрала чинності з 2 липня 2022 року.

За матеріалами НБУ.

Інформація - запорука стійкості бізнесу в умовах воєнного стану. Отримуйте ключові дані для ухвалення рішень топ-командою. Зміни законодавства, перевірка контрагентів щодо ризиків й зв'язків з рф і рб, моніторинг медіа-згадок. Тільки до кінця місяця придбай LIGA360 для бізнесу за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини