Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес звільнять від відповідальності за порушення строків оприлюднення фінзвітності під час війни

Реклама

Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект № 7378, що передбачає звільнення від відповідальності за порушення строків оприлюднення фінансової звітності під час війни. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив постійний представник Уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Законопроектом передбачаються наступні нововведення до Закону "Про захист інтересів суб'єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни":

  • оприлюднення річної фінансової звітності та річної консолідованої фінансової звітності разом з відповідними аудиторськими звітами, звітом про управління, консолідованим звітом про управління, звітом про платежі на користь держави та консолідованим звітом про платежі на користь держави здійснюється протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни за весь період неоприлюднення фінансової звітності;

  • у період дії воєнного стану або стану війни, а також протягом трьох місяців після його припинення чи скасування звільнити юридичних осіб від відповідальності за порушення вимог Закону України “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні” щодо своєчасності та повноти оприлюднення фінансової звітності у повному обсязі на вебсторінці або вебсайті юридичної особи разом з відповідними аудиторськими звітами.

Прогнозується, що прийняття законопроекту забезпечить зменшення тиску на бізнес на період дії воєнного стану.

Інформація - запорука стійкості бізнесу в умовах воєнного стану. Отримуйте ключові дані для ухвалення рішень топ-командою. Зміни законодавства, перевірка контрагентів щодо ризиків й зв'язків з рф і рб, моніторинг медіа-згадок. Тільки до кінця місяця придбай LIGA360 для бізнесу за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини