Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Рада може дозволити завершити пільгове розмитнення авто за умови подання декларації до 1 липня

Реклама

Верховною Радою зареєстровані два законопроекти № 7533 та № 7534 про внесення змін відповідно до Податкового та Митного кодексів щодо завершення дії пільг з оподаткування транспортних засобів.

Ними пропонується дозволити завершення митного оформлення транспортних засобів при їх ввезенні на митну територію України із застосуванням раніше наданих податкових преференцій для транспортних засобів, за якими декларантом подано митну декларацію до 1 липня 2022 року та митна вартість яких не перевищує у еквіваленті 10 тисяч євро.

Законопроектами передбачається встановити, що тимчасово, протягом 30 календарних днів з дня набрання чинності цими Законами звільняються від оподаткування податком на додану вартість, акцизним податком та ввізним митом операції з ввезення фізичними особами на митну територію України автомобілів легкових, кузовів до них, причепів та напівпричепів, мотоциклів, транспортних засобів, призначених для перевезення 10 осіб i більше, транспортних засобів для перевезення вантажів у митному режимі імпорту із застосуванням податкових пільг, які діяли з дня набрання чинності Законом України від 24.03.2022 року № 2142-IX , та митне оформлення яких не завершено.

Необхідними умовами для завершення пільгового митного оформлення таких транспортних засобів є:

  • подання декларантом попередньої митної декларації для ввезення таких транспортних засобів до 1 липня 2022 року - дати набрання чинності Законом від 21.06.2022 року № 2325-IX, яким такі пільги скасовані;

  • митна вартість транспортного засобу не повинна перевищувати еквівалент 10 тисяч євро.

Податкові преференції не поширюються на транспортні засоби, які походять або ввозяться з російської федерації, республіки білорусь та тимчасово окупованих територій України.

Прогнозується, що прийняття законопроектів сприятиме логічному та недискримінаційному завершенню митного оформлення транспортних засобів при їх ввезенні громадянами на митну територію України із застосуванням раніше наданих податкових преференцій для транспортних засобів.

Раніше ми писали про те, що Президент підписав Закон про скасування податкових пільг на імпорт товарів та автомобілів.

Інформація - запорука стійкості бізнесу в умовах воєнного стану. Отримуйте ключові дані для ухвалення рішень топ-командою. Зміни законодавства, перевірка контрагентів щодо ризиків й зв'язків з рф і рб, моніторинг медіа-згадок. Тільки до кінця тижня придбай LIGA360 для бізнесу за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини