Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оцінюватимуть заявки на отримання мікрогрантів для власного бізнесу

Реклама

На виконання Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу Уряд наказом від 6 липня 2022 № 1969 визначив процедуру оцінювання заяв для прийняття Державним центром зайнятості рішень про надання мікрогрантів, а також форми бізнес-плану та договору про надання мікрогранту.

Також у додатку до Порядку визначено кінцеві строки подання заяв та гранична сума мікрогрантів.

Оцінювати заяви будуть відповідно до переліку, сформованого уповноваженим банком. Банк проводить перевірку ділової репутації та оцінює бізнес-плану отримувача за критеріями оцінювання, визначеними у додатках 1 - 4 до цього Порядку, шляхом розрахунку кількості балів на основі інформації, зазначеної отримувачем в заяві, сформованої засобами Порталу Дія.

Після формування переліку заяв, перевірки ділової репутації та оцінки бізнес-плану уповноважений банк надсилає їх в електронній формі до Державного центру зайнятості.

Далі Державний центр зайнятості передає інформацію до регіонального центру зайнятості, а регіональний центр зайнятості проводить особисту співбесіду з отримувачем та надсилає результати співбесіди до Державного центру зайнятості, який приймає рішення про надання мікрогрантів та інформує про це отримувачів.

Рішення має бути прийнято не пізніше ніж протягом десяти робочих днів з дня кінцевого терміну подання заяв.

Мікрогрант надається отримувачам, які отримали найбільшу кількість балів в межах граничної суми мікрогрантів.

Державний центр зайнятості має право відмовити отримувачу у наданні мікрогранту за такими підставами:

  • непрозорі або сумнівні очікувані результати реалізації (виконання) бізнес-плану;

  • негативна ділова репутація;

  • подання заяви на отримання мікрогранту згідно з цим Порядком більше одного разу;

  • отримання з відкритих джерел та реєстрів додаткових фактів / інформації щодо негативної ділової репутації отримувача, зокрема фактів приховування інформації;

  • відмова від співбесіди;

  • невідповідність поданих документів нормам законодавства України.

Якщо необхідну кількість балів набрали більше заяв, ніж визначена гранична сума мікрогрантів, мікрогранти отримують заяви з найбільшою кількістю балів. Решта заяв, які набрали необхідну кількість балів для отримання мікрогранту, автоматично розглядаються у наступному періоді в межах встановленого кінцевого строку. Повторне оцінювання таких заяв не проводиться.

Про прийняте рішення про надання або відмову в наданні мікрогранту отримувачу повідомляють регіональні центри зайнятості шляхом надсилання листа на адресу електронної пошти, зазначену в заяві.

Нагадаємо, на порталі Дія вже можна подати заявку на гранти для власної справи

Як підприємцю самостійно вести звітність? З рішенням LIGA360:Підприємець. Система надасть підказки й алгоритми заповнення, перевірить помилки. А ще тут можна контролювати розрахунки з бюджетом. Отримайте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини