Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податковий контроль за контрольованими іноземними компаніями: Мінфін розробив порядок його проведення

Реклама

ДПС на своєму сайті оприлюднила проект наказу Мінфіну “Про затвердження Порядку проведення перевірки контролюючої особи”.

Проект наказу розроблено на виконання вимог пункту 3 розділу ІІ Закону № 466 щодо приведення нормативно-правових актів Міністерства фінансів України у відповідність до зазначеного Закону в частині встановлення та затвердження Порядку проведення перевірки контролюючої особи контрольованої іноземної компанії.

Документ стосується забезпечення прав та інтересів держави щодо податкового контролю за контрольованими іноземними компаніями, у тому числі здійснення контролю за повнотою нарахування і своєчасністю сплати до бюджету податків, що зі свого боку дозволить забезпечити додаткові надходження до державного бюджету та сприятиме протидії практикам розмивання оподатковуваної бази й виведенню прибутку з-під оподаткування.

Порядок застосовуватиметься посадовими особами контролюючих органів при проведенні документальних перевірок контролюючих осіб, якими є фізичні або юридичні особи - резиденти України, що є прямими або опосередкованими власниками контрольованої іноземної компанії.

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини