Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Декларацію про майновий стан і доходи необхідно подати до 19 липня

Реклама

Головне управління ДПС у Запорізькій області поінформувало щодо граничного терміну подання декларації про майновий стан та доходи.

Зазвичай, кампанія декларування доходів триває до 1 травня, але в умовах дії воєнного стану до Податкового кодексу було внесено зміни і надано можливість громадянам, які наразі мають можливість виконувати податкові обов'язки, але ще не подали декларації про майновий стан і доходи за 2021 рік, подати декларацію не пізніше 19 липня поточного року та сплатити податкові зобов'язання, визначені такими фізичними особами у деклараціях, не пізніше 31 липня.

Оскільки 31 липня цього року припадає на вихідний день, то з урахуванням норм ПК останній день для сплати податкових зобов'язань громадянами за даними декларацій припадає на 01 серпня 2022.

Види доходів, які необхідно задекларувати, визначено Податковим кодексом. Так, обов'язковому декларуванню підлягають:

  • доходи, з яких при нарахуванні або виплаті податок на доходи фізичних осіб не утримувався;

  • доходи від особи, яка не є податковим агентом (наприклад від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, від продажу власної сільськогосподарської продукції фізичним особам, доходи від надання репетиторських послуг та ряд інших);

  • доходи у вигляді спадщини та подарунків від осіб, які не є членами сім'ї І та ІІ ступеня споріднення;

  • доходи від продажу інвестиційних активів;

  • іноземні та деякі інші доходи, в передбачених ПК випадках.

Інформація - запорука стійкості бізнесу в умовах воєнного стану. Отримуйте ключові дані для ухвалення рішень топ-командою. Зміни законодавства, перевірка контрагентів щодо ризиків й зв'язків з рф і рб, моніторинг медіа-згадок. Тільки до кінця придбай LIGA360 для бізнесу за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини