Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні зареєстровано два нові індустріальні парки

Реклама

Уряд ухвалив рішення про внесення до відповідного реєстру двох об'єктів у Чернівецькій області - індустріальних парків “Хотин Invest” та “Енергія Буковини". Про це повідомили в Мінекономіки.

Підприємства, що розміщуватимуться в межах парків, проводитимуть діяльність у таких сферах, як легка, харчова промисловість, машинобудування, металообробка, виробництво будівельних матеріалів.

В межах цих промислових майданчиків бізнес матиме доступ до необхідної інфраструктури (енерго-, водо- та газопостачання), логістики та трудових ресурсів.

Крім того, напередодні Президент України підписав два закони, які передбачають додаткові пільги для резидентів індустріальних парків:

  • звільнення від імпортного ПДВ і мита при імпорті нового обладнання;

  • звільнення від податку на прибуток на 10 років у разі ведення діяльності в межах ІП;

  • пільгові ставки податку на нерухомість і плати за землю від місцевої влади.

Такі умови стимулюватимуть створення нового бізнесу, а також сприятимуть релокації підприємств із зони активних бойових дій на території індустріальних парків.

Крім того, створення таких об'єктів є одним з важливих інструментів подолання дефіциту робочих місць. Так, 1 гектар території парку може забезпечити 50 українців роботою, а один середній індустріальний парк створить близько 1 тисячі нових робочих місць.

Читайте також: Реформа індустріальних парків в Україні

Де керівнику знаходити інформацію щодо законодавчих ініціатив та їх впливу на бізнес? Графічні зв'язки у LIGA360:Керівник - це інноваційний інструмент для аналізу правового поля, що показує всі пов'язані документи у візуальній формі. Знаходь найважливіші нововведення й аналітику до них у два кліки, замовивши LIGA360:Керівник.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини