Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова амністія: чи можуть підприємці подати добровільну декларацію?

Реклама

Якщо самозайнята особа має у власності кошти, отримані від здійснення господарської діяльності, але такі кошти не були задекларовані у податковій декларації, а також з них не були сплачені податки, то вона має право задекларувати вказані кошти шляхом подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації та сплатити збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування за відповідною ставкою.

Нагадуємо, податкова амністія триває, із задекларованих активів громадянин має сплатити збір:

  • 5% вартості валютних цінностей на рахунках у банках в Україні, а також інших активів, що знаходяться (зареєстровані) в Україні;

  • 9% вартості валютних цінностей на рахунках в іноземних фінансових установах, а також інших активів, що знаходяться за кордоном;

  • 2,5% щодо номінальної вартості державних облігацій України, придбаних декларантом у період з 1 вересня 2021 року до 31 серпня 2022 року.

При цьому сплата у повному обсязі суми збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, звільняє такого декларанта від відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства. Крім цього, під час проведення документальної перевірки такого підприємця зазначені кошти будуть вважатися такими з яких сплачений ПДФО, ЄП, ВЗ.

За інформацією ГУ ДПС в Івано-Франківській області

Як підприємцю самостійно вести звітність? З рішенням LIGA360:Підприємець. Система надасть підказки й алгоритми заповнення, перевірить помилки. А ще тут можна контролювати розрахунки з бюджетом. Отримайте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини