Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада заборонила стягувати з військових прострочені борги

Реклама

Рада ухвалила зміни до Закону про споживче кредитування щодо врегулювання простроченої заборгованості на період дії воєнног стану (проект №7414).

Документ встановлює тимчасово, на період дії в Україні воєнного стану та протягом 90 днів після його припинення або скасування, заборону банкам, небанківським установам та колекторам взаємодіяти за власною ініціативою із споживачами, які повідомили про свою належність до захищеної категорії або щодо належності до захищеної категорії повідомили близькі особи такого споживача, його представники.

Захищеними категоріями є:

  • військовослужбовці ЗСУ, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів спеціального призначення, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, які проходять військову службу на території України;

  • військовослужбовці, які стали особами з інвалідністю внаслідок захворювання, пов'язаного з проходженням військової служби, чи внаслідок захворювання після звільнення їх з військової служби, пов'язаного з проходженням військової служби;

  • члени сімей військовослужбовців, які загинули, померли чи пропали безвісти;

  • особи, які перебувають у полоні, особи, з якими втрачено зв'язок, особи, зниклі безвісти.

Інформація - запорука стійкості бізнесу в умовах воєнного стану. Отримуйте ключові дані для ухвалення рішень топ-командою. Зміни законодавства, перевірка контрагентів щодо ризиків й зв'язків з рф і рб, моніторинг медіа-згадок. Тільки до кінця місяця придбай LIGA360 для бізнесу за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини