Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ переводить номери платіжних рахунків та електронних гаманців на міжнародний стандарт

Реклама

Національний банк України визначив структуру формування номерів платіжних рахунків користувачів та електронних гаманців згідно з вимогами міжнародного стандарту ISO 13616 (стандарт IBAN).

Відповідні норми містяться у постанові Правління НБУ від 26 липня 2022 року № 158 “Про запровадження номера платіжного рахунку користувача та електронного гаманця в Україні”.

Згідно з Постановою кожен номер платіжного рахунку користувача та електронного гаманця у стандарті IBAN складатиметься з 29 символів (літер і цифр), як і номер банківського рахунку.

Такий уніфікований підхід до формування всіх видів рахунків, а також електронних гаманців:

  • дасть можливість пришвидшити та автоматизувати проходження платежів в Україні;

  • забезпечить користувачам платіжних рахунків той самий рівень зручності під час здійснення платежів, як і користувачам банківських рахунків.

Номер платіжного рахунку користувача та електронного гаманця обов'язково зазначатиметься в усіх платіжних інструкціях (тобто в розпорядженнях користувача надавачеві послуги про виконання платіжної операції).

Прийняття документа зумовлено необхідністю приведення нормативно-правових актів НБУ у відповідність до вимог нового Закону "Про платіжні послуги”.

Постанова набирає чинності з дня введення в дію Закону “Про платіжні послуги”.

За матеріалами НБУ.

Хочеш, щоб твоя топ-команда працювала на одній хвилі? Виведи внутрішню комунікацію компанії на новий рівень з рішенням LIGA360. Спільний інформаційний дашборд топкоманди, інструменти обговорення та найповніша документальна правова база. Замовляй LIGA360 вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини