Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний Суд підтвердив законність інспекційної перевірки НБУ як ключового рішення у націоналізації ПриватБанку

Реклама

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду 26 липня 2022 року скасував рішення судів попередніх інстанцій про визнання протиправними розпорядження Національного банку про організацію інспекційної перевірки ПАТ КБ "ПриватБанк" і дій регулятора під час її проведення та закрив провадження у справі в частині оскарження зазначеного розпорядження.

"Національний банк вітає рішення Верховного Суду, яким підтверджено законність дій регулятора під час проведення інспекційної перевірки ПриватБанку у жовтні 2016 року напередодні націоналізації", - зазначив начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту НБУ Віктор Григорчук.

«За результатами саме цієї перевірки регулятор виявив численні порушення в діяльності менеджменту та колишніх власників ПриватБанку в період до 2016 року та дійшов висновку про необхідність виведення Банку з ринку як єдиної можливості врятувати його від банкрутства і зберегти фінансову стабільність в Україні», - повідомили у пресслужбі ПриватБанку.

Це остаточне рішення по цій справі, що є важливою складовою судової боротьби державного ПриватБанку з колишніми власниками щодо законності націоналізації банку.

Довідково

Перехід ПриватБанку у власність держави відбувся відповідно до ст. 411 Закону "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб". Це рішення дало змогу уникнути системних ризиків для банківського сектору та стало запорукою збереження фінансової стабільності у країні.

Потрібно знайти судове рішення за НПА чи контекстом? LIGA360 має 35 смарт-фільтрів для пошуку справ. Аналізуй судову практику в один клік.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини