Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Зелені" аукціони відбуватимуться за європейськими стандартами

Реклама

Уряд ухвалив зміни до постанов від 23 травня 2018 р. № 420 та від 27 грудня 2019 р. № 1175, які удосконалять процедуру проведення «зелених» аукціонів на будівництво об'єктів відновлюваної енергетики з урахуванням європейських стандартів та практик. Про це повідомляє Урядовий портал.

Зокрема, буде запроваджено графік проведення аукціонів на наступний рік та встановлено індикативні показники квот на 4 роки.

«Ці зміни забезпечать прогнозованість ринку відновлюваної енергетики, що дасть можливість довгострокового планування для інвесторів. Діючі та потенційні виробники бачитимуть обсяг ринку, тому зможуть заздалегідь планувати свою діяльність та інвестиції», - зазначив Міністр енергетики Герман Галущенко.

Постанова також передбачає можливість:

  • формування додаткових квот у випадку інтенсифікації певних сегментів ринку та збільшення запитів з боку інвесторів.

  • проведення аукціонів з встановленням максимальної потужності об'єкта відновлюваної енергетики. Це запобігатиме монополізації галузі та сприятиме розвитку малого та середнього бізнесу, який встановлює об'єкти невеликої потужності.

  • встановлення регіональних квот, що дозволяє оптимізувати розташування об'єктів відновлюваної енергетики з урахуванням технічних особливостей системи передачі, регіонального балансу попиту і пропозиції та енергетичного потенціалу ВДЕ на окремих територіях. Це сприятиме будівництву об'єктів ВДЕ у енергодефіцитних регіонах, зонах із вільними до приєднання потужностями, проводити окремі аукціони в рамках стимулювання соціально-економічного розвитку регіонів.

  • проведення відкритих аукціонів з прозорими цінами та обсягами виставленої на торги електроенергії. Це сприятиме підвищенню конкуренції під час проведення аукціонів, та, як наслідок, зниженню ціни за «зелену» електроенергію.

Також спрощуються вимоги щодо участі в аукціонах - уточнено підстави для повернення банківської гарантії учасникам аукціону, послаблено вимоги до банків, які надають банківські гарантії.

Текст постанови поки не оприлюднено.

А ви впевнені у due dilligence процедурах вашого бізнесу? Повноту інформації забезпечить рішення LIGA360. Досьє на 6,8 млн компаній, перевірка міжнародних санкційних списків, пошук токсичних зв?язків з рф та рб. Замовте LIGA360 сьогодні та забезпечте топ-команду інструментами для ухвалення рішень.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини