Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

В Україні побудують завод з виробництва безпілотників Bayraktar

Реклама

Власник компанії "Байкар" створив свою українську компанію в Україні, яка вже придбала земельну ділянку та розробила проект заводу з виробництва "Байрактарів". Про це в інтерв'ю РБК розповів посол України в Туреччині Василь Боднар.

"Проект мають намір реалізувати до кінця, оскільки це було майже особисте зобов'язання власників компанії зробити це виробництво в Україні. Воно не тільки політичне, а й практичне, оскільки на значній частині моделей, які будуть вироблятися на цьому заводі, будуть стояти комплектуючі українського виробництва", - підкреслив посол.

За його словами це можуть бути двигуни, інші запасні частини, колеса, багато чого різного, що є високотехнологічне у нас, і може бути використане для цих літальних апаратів. Наші компанії продовжують виконувати свої зобов'язання. Можливо, не в таких обсягах, як це було заплановано, але не залишають цю роботу, і це також показує, наскільки ми відповідальний партнер, який не лишає турецьку сторону на самоті зі своїми проблемами насамперед в постачанні тих речей, які потрібні для їхньої оборони.

Нагадаємо, на початку лютого 2022 року Україна та Туреччина підписали Угоду про співробітництво в сфері високих технологій, авіаційній та космічній галузях. Яка, зокрема, передбачає створення заводу з виготовлення бойових безпілотників Bayraktar в Україні.

Не грай в "російську рулетку" зі своїм бізнесом! Контролюй зв?язки, репутацію в медіа та знай актуальні вимоги законодавства - з рішенням LIGA360. Тільки в серпні отримай 5 робочих місць за 5000 грн/міс.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини