Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ відновлює надання небанківськими фінансовими установами інформації та документів з питань ліцензування та реєстрації

Реклама

Національний банк України відновлює надання небанківськими фінансовими установами регулятору інформації та подання документів з питань ліцензування та реєстрації. Про це він повідомив небанківські фінансові установи відкритим листом.

«Сьогодні більшість учасників ринку небанківських фінансових послуг оговталися від шоків війни і відновили свою роботу. Надання інформації та подання документів регулятору - важлива передумова нормального функціонування ринку, незважаючи на війну, що триває в Україні», - йдеться у повідомленні пресслужби Нацбанку.

Тому з 15 серпня 2022 року встановлюється початок перебігу строків щодо виконання вимог та запитів Національного банку про надання інформації та подання документів, направлених під час дії воєнного стану, відновлення подання яких планувалося з дня припинення чи скасування воєнного стану.

В той же час, НБУ може встановити окремим піднаглядним особам інший строк щодо надання інформації та подання документів, ніж встановлений його у вимогах та запитах, шляхом надсилання додаткових листів.

При цьому, для небанківських фінансових установ, місцезнаходженням яких є населені пункти територіальних громад, включених до переліку територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), що формується в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів, перебіг строків надання інформації та подання документів вважається зупиненим до моменту деокупації.

Довідково

З 3 березня 2022 року небанківські фінансові установи були звільнені від обов'язку надавати Національному банку зазначену вище інформацію та подавати документи.

Гаряча пропозиція серпня для антикризової команди! Придбай 5 робочих місць у LIGA360 всього за 5000 грн/міс. Дізнайся переваги за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини