Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Рада ухвалила Закон про «митний безвіз» з Європейським Союзом

Реклама

Сьогодні, 15 серпня, Верховна Рада ухвалила Закон про митний безвіз (законопроект № 7420). Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Він вносить зміни до Митного кодексу України, необхідні для приєднання України до Нової комп'ютеризованої транзитної системи NCTS та Конвенції про процедуру спільного транзиту, а також передбачає впровадження європейських практик у здійсненні митної справи в Україні.

Прийняття вищезазначеного Закону наближає митне законодавство України до законодавства Європейського Союзу, зокрема, вдосконалює чинні правові норми в частині видання рішень митними органами, надання спрощень під час здійснення митних формальностей надійним підприємствам, надання статусу фінансового гаранта та забезпечення сплати митних платежів.

Зміни також передбачають впровадження європейського механізму розгляду скарг і продовження цифровізації митниці, що прискорить її проходження та зменшить корупційні ризики.

Подальше укладення "митного безвізу" із ЄС дасть можливість Україні запровадити обмін митною інформацією щодо транзитних вантажів із 36 країнами в режимі реального часу, спеціальні транзитні спрощення та прості й рівні умови для фінансових гарантів.

Гаряча пропозиція серпня для антикризової команди! Придбай 5 робочих місць у LIGA360 всього за 5000 грн/міс. Дізнайся переваги за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини