Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Продовження податкової амністії та звільнення від оподаткування допомоги сім'ям загиблих: Рада ухвалила зміни до ПКУ

Реклама

Верховна Рада ухвалила в цілому проєкт № 7506-1 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, виплаченої на користь членів сімей поранених та загиблих учасників бойових дій.

Законом скасовано оподатковування благодійної допомоги, що виплачується на користь членів сімей поранених та загиблих учасників бойових дій. В тому числі йдеться і про кошти, які поранені військові витрачають на реабілітацію, лікування та медикаменти.

Крім того, підтримано правку, якою продовжено амністію капіталів до 1 березня 2023 року та встановлено, що у разі вибору декларантом, який подав одноразову (спеціальну) добровільну декларацію після 31 серпня 2022 року, у межах одноразового декларування ставки збору, що передбачає сплату такого платежу трьома рівними частинами, сплата збору здійснюється декларантом у такому порядку:

першого платежу - протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації;

другого платежу - до 1 травня 2024 року;

третього платежу - до 1 травня 2025 року.

Миттєво аналізуй нововведення законодавства, що впливають на бізнес. LIGA360:Керівник містить важливі законопроєкти й роз'яснення щодо очікуваних змін. Результати пошуку представлені у візуальній формі, щоб швидко отримати найважливіші документи та переглянути їх зв'язки. Замовте рішення LIGA360:Керівник прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини