Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд виділив кошти на перші гранти зі створення власної справи та закладки саду, прийом заявок триває

Реклама

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про виділення 103,3 мільйона гривень з резервного фонду для надання грантів переможцям програми “єРобота” за напрямками створення власної справи та закладки саду.

Фінансування отримають:

  • перші 324 переможців напрямку “Своя справа” (мікрогрант) на суму 74,3 мільйона гривень;

  • 9 підприємців напрямку “Свій сад” на суму 29 мільйонів гривень.

Всього за напрямом мікрогрантів вже надійшла 7 541 заявка.

Більшість підприємців хочуть витратити грант на відкриття кафе і кав'ярень - 10,7%, початок роздрібної торгівлі (в тому числі, продуктами харчування) - 8%, заснування перукарень чи салонів краси - 4,7%, старт бізнесу з обслуговування напоями - 3,1% та вантажних перевезень - 1,9%.

Найбільшу кількість заявок подали жителі Києва та Київської області (31%), а також Дніпропетровської (9%), Львівської (7%), Одеської (6%) та Полтавської (5%) областей.

Також надійшло 78 запитів від підприємців, які бажають отримати грант на будівництво теплиці або закладку саду.

Прийом заявок на усі напрямки програми ”єРобота” продовжується. Подати заяву можна через Портал Дія. Для цього необхідно заповнити відомості про себе у електронній формі та додати невеликий бізнес-план, зразок якого можна завантажити на Порталі.

Довідково

Проект “єРобота” запустило Мінекономіки спільно з Мінцифри, Мінагрополітики, Державною службою зайнятості та Ощадбанком, щоб підтримати українців, які хочуть заснувати власну справу та сприяти активізації підприємництва у воєнний час.

За матеріалами Мінекономіки.

Отримай найважливіші документи для твоєї бізнес-галузі. ІТ-індустрія, АПК, фармацевтична й харчова промисловість - кожна галузь знайдеться в LIGA360. Витрачай час на розвиток бізнесу, а не на пошук інформації.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини