Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Уряді анонсують розширення переліку підприємств, працівники яких підлягають бронюванню

Реклама

Кабінет Міністрів на своєму засіданні підтримав проект Закону, який розширює перелік установ і підприємств, працівники яких підлягають бронюванню. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Документ передбачає можливість бронювання для працівників:

  • органів державної влади та місцевого самоврядування, якщо їх робота необхідна для забезпечення функціонування цих органів у воєнний час;

  • на підприємствах та в організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання, якщо працівники залучені до їх виконання;

  • на підприємствах, які виготовляють продукцію оборонного призначення, або таку, яка необхідна для задоволення потреб Збройних Сил України;

  • на підприємствах, в установах та організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення у особливий період.

Крім того, законопроектом пропонується надати можливість особам, які не підлягають призову, добровільно піти на службу. Серед таких категорій населення люди з інвалідністю, тимчасово непридатні до військової служби особи, заброньовані працівники, жінки та чоловіки, на утриманні яких перебуває від 3 дітей, батьки дітей з інвалідністю тощо.

Найближчим часом цей проект Закону буде передано на розгляд Верховної Ради.

Раніше, Уряд дозволив короткостроково виїжджати за кордон військовозобов'язаним працівникам експортоорієнтованих компаній.

Воєнний стан потребує особливої уваги керівників при ухваленні рішень. Забезпечте себе надійною та перевіреною інформацією з LIGA360:Керівник. Аналітика й економічні новини, моніторинг законодавства, зміни в умовах воєнного стану. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини